ساختمان و استاندارد های ساختمان سازی مهندسی عمران و سازه
نوشته شده توسط : safa
ساختمان و استاندارد های ساختمان سازی مهندسی عمران و سازه

تاریخ ایجاد 16/11/2017 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 29 اسلاید   قیمت: 3000 تومان   حجم فایل: 56 kb  تعدادمشاهده  3  


فهرست مطالب
شکل و ظاهر ساختمان
مصالح و فراورده های ساختمانی
ضوابط و استاندارد های ساختمان های مسکونی
تراکم کم
تراکم متوسط
تراکم زياد
پله فرار و آسانسور
رعايت محدوديت ارتفاع•   
پيش آمدگي ساختماني در گذرها
پارکينگ
ضوابط ساختماني مجتمع هاي مسکوني
ضوابط و مقررات تراکم و بلندمرتبه سازي
ضوابط و مقررات نماي شهري
سیم تعلیق
چاه آسانسور
ضوابط شهرداری و نکات مهم در طراحی ساختمان


 

بخشی از مطلب
اهمیت شکل و ظاهر ساختمان در چشم انداز شهری سبب شده است بخشی از مقررات عمومی ساختمان به این موضوع بپردازد. شکل استاندارد ساختمان در کشور ما باید چگونه باشد؟ مطابق ضوابط و مقررات عمومی ساختمان، طراحی و اجرای ساختمان ها باید به صورتی باشد که به منظر خیابان، محله و مظاهر فرهنگی، طبیعی و ویژگی های ارزشمند محیط لطمه نزند. طرح های ساختمان باید به گونه ای باشد که فرم، مقیاس، مصالح، رنگ و تناسبات حجم آن با محیط اطراف هماهنگ باشد. بنابراین اگر در اطراف شما ساختمانی در حال احداث است که از نظر هر یک از این ملاک ها وصله ناجور به حساب می آید، می توانید نسبت به ساخت آن اعتراض کنید، چرا که حتماً یکی از مقررات عمومی ساختمان نقض شده است. تابلوها و تندیس های واقع در شهر نیز باید این شرایط را رعایت کنند و باید با محیط اطراف خود انطباق داشته باشند. نهاد ناظر بر امر ساختمان مرجع نهایی تصمیم گیر در این خصوص خواهد بود که آیا استانداردهای بالا رعایت شده است یا خیر؟ اما موضوع مهم تر که ارتباط با ایمنی ساختمان دارد مصالح و فراورده های ساختمانی است. این مصالح باید چه ویژگی داشته باشند.
 
•    مصالح و فراورده های ساختمانی
یکی از شرایطی که در مقررات ملی ساختمان برای مصالح ذکر شده این است که این فراورده های ساختمانی نباید اثر زیانبخشی بر سلامتی کارگران، ساکنان و استفاده کنندگان آتی ساختمان های مجاور و عابران داشته باشد. مصالح ساختمانی از این لحاظ باید استاندارد باشند. ملاک دیگر برای فراورده های ساختمانی عمر و دوام است. علاوه بر آن، این مصالح نباید به محیط زیست آسیب برسانند. این مصالح باید مورد تایید موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و سایر نهادهای مسئول قرار گیرند. تمام این شرایط باید در مصالح ساختمانی باشد
•    ضوابط و استاندارد های ساختمان های مسکونی
تراکم کم
تراکم 100% قطعه زمين 1500 : هر 5% کاهش سطح اشغال همکف 10% به تراکم اضافه مي شود. حداقل سطح اشغال همکف 20% حداکثر سطح اشغال خالص 45% بدون 20% مساحت راه پله قطعه زمين بيش از ده هزار مترمربع : تراکم 180% و 15% مساحت مختص معابر و سطح اشغال نسبت به ميزان باقيمانده مساحت کل محاسبه مي شود. ناخالص زيربناي يک واحد مسکوني 160 مترمربع و حداقل زيربناي ناخالص 110 متر مربع.
تراکم متوسط
تراکم 135% قطعه زمين هزار متر مربع: هر 5% کاهش سطح اشغال همکف 10% به تراکم اضافه مي شود. حداقل سطح اشغال 25% حداکثر سطح اشغال خالص 45% بدون 20% مساحت راه پله قطعه زمين بيش از هفت هزار متر: تراکم 180% و 12% مساحت مختص معابر و سطح اشغال همکف نسبت ميزان باقيمانده مساحت کل است. زيربناي ناخالص هر واحد 110 متر مربع و حداقل 75 متر مربع.
تراکم زياد
تراکم 240% قطعه زمين 50 مترمربع: هر 5% کاهش سطح اشغال همکف10% افزايش تراکم. حداقل سطح اشغال 30% قطعه زمين بيش از 5000 مترمربع: 150% تراکم و 10% مساحت کل قطعه مختص معابر حداکثر سطح اشغال همکف 50% زيربناي متوسط ناخالص يک واحد مسکوني 60 مترمربع و حداقل 90 مترمربع تعيين مي شود.
حياط
عرض حيات خلوت 2 متر است و مساحت 12 مترمربع که جزء زيربنا محسوب نمي شود. چنانچه عرض آن کمتر از دو متر يا مساحت کمتر از 12 متر مربع باشد. در طبقه اي که کف حياط خلوت در آن است جزء زيربنا محسوب مي شود. در واحدهاي آپارتماني بيش از 5 واحد اتاق ها (آشپزخانه، نهارخوري، نشيمن، و خواب) بايد بوسيله حداقل 12 مترمربع با حداقل عرض 2 مترنورگير داشته باشد. در ساختمانهاي بيش از 5 طبقه بايد اتاق ها بصورت مناسبي نور بگيرند. حداقل مساحت حياط خلوت هاي تأسيساتي و نورگير بايستي 4 متر مربع و سطح آن حياط جزء بنا محسوب مي شود. پنجره هاي مشرف به همسايه در حياط خلوت ها از کف طبقه اول به بعد از 7/1 نصف شود.
•    پله فرار و آسانسور
در ساختمانهاي داراي پيلوت و چهارطبقه روي پيلوت به آسانسور و پله فرار نياز نيست. در ساختمانهاي 5 طبقه چنانچه طبقه 4 و 5 بصورت دوبلکس باشد به آسانسور و پله فرار نياز نيست. در ساختمانهاي بيش از 5 طبقه پله فرار و آسانسور الزامي است.
•    پخي
ميزان پخي در گذرگاه هاي اصلي برابر يک دهم مجموع دو عرض گذرگاه متقاطع است. ميزان پخي در پلاکهاي مجاور گذرگاه هاي با عرض ده متر و کمتر به گذرگاه هاي بيش از ده متر، دو متر است. محل تقاطع خيابان فرعي به اصلي ميزان پخي دو دهم عرض خيابان فرعي.
•    پيش آمدگي ساختماني در گذرها
پيش آمدگي از امتدادي که براي ساختمانها معين شد، حساب خواهد شد ولواينکه بنا در اين امتداد نباشد. طول پيشآمدگي هر ساختمان در هر طبقه از درصد زيربناي آن طبقه تبعیض نمايد. اگر بلوک مجاور بصورت زمين يا ساخته شده 60% بيشتر


کلمات کلیدی مرتبط:
ساختمان و استاندارد های ,ساختمان سازی مهندسی عمران و سازه ,شکل و ظاهر ساختمان ,مصالح و فراورده های ساختمانی ,ضوابط و استاندارد های ساختمان های مسکونی ,تراکم کم ,تراکم متوسط ,تراکم زياد ,پله فرار و آسانسور ,رعايت محدوديت ارتفاع• ,پيش آمدگي ساختماني در گذرها ,پارکينگ ,ضوابط ساختماني مجتمع هاي مسکو,
مقالات مرتبط در این دسته




:: بازدید از این مطلب : 343
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 آبان 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: